Home Filosofie Duitsland wijnland Wijnstreken De wijnen Wetenswaardigheden Wijn-Spijs Proeverijen Contact
Importeur van Duitse kwaliteitswijnen
Wijnhuis Anneville 2015
Deutzerhof Kreuzberg Kriechel Meyer Näkel Salwey Schmitts Kinder Ratzenberger Scheidgen Schlösgut Diel Pfeffingen Niersteiner WG Sankt Antony Borell-Diehl Koch
Bernard Koch De geschiedenis van deze wijnfamilie gaat terug tot 1610. Uit die tijd is het oudste document wat refereert aan de wijnhistorie van de familie Koch. Vandaag de dag, beheert Bernhard Koch, samen met zijn vrouw, Christine, het wijngoed. Hoewel deze familie al jaren wijn maakt is het, net als op de meeste Duitse wijngoederen, toch de huidige generatie die verant- woordelijk is voor de explosie van kwaliteit. Koch heeft veel ervaring opgedaan in de Champagne en de Bourgogne, waar hij bij topbedrijven leerde hoe je kwaliteitswijn maakt. Het resultaat is dat Weingut Koch een opkomende ster in de Pfalz is. Zijn rode Spätburgunders doen niet onder voor de betere huizen uit de Bourgogne en uit hun Sekt blijkt dat ook in Duitsland de betere mousserende wijnen gemaakt kunnen worden. Deze toename in kwaliteit is niet onopgemerkt gebleven, zou blijkt uit de Gault&Milau van 2015 (Dé wijngids in Duitsland): 'Es ist erstaunlich, in welchem Maße Bernhard Kochs Weinqualitäten in den vergangenen Jahren schier explodiert sind.' Kortom een heerlijk veelzijdig kwaliteitsbedrijf, waarbij wij ons afvragen wanneer de prijzen de hoogte in gaan schieten. Ons advies, profiteer ervan zo lang de wijnen nog betaalbaar zijn.
Weissburgunder 'Vom Löss' Trocken 2013 € 8,95 Deze Weissburgunder heeft meer smaak en aroma dan je van een Pinot Blanc zou verwachten. Dit komt, omdat de wijngaard rijk is aan kalk en mineralen wat de wijn net iets extra's geeft.  De smaak is duidelijk en ongecompliceerd, met mooie smaaktonen van kweepeer, ananas en honing-meloen. Het mooie zuurtje maakt de wijn af. Een perfecte zomerwijn en diner metgezel voor het aspergeseizoen. De wijn komt het meest tot zijn recht door de combinatie met gesmolten boter of vettige vis zoals zalm of krachtige sauzen, zoals Hollandaise of Béarnnaise saus. Cuvée Konstantin 2013 € 9,-- Tamelijk diepe kleur, aroma van geroosterd brood. In de mond, rood fruit, zoals kersen, aardbei en donker fruit, zoals bramen, vlierbessen en cassis, romig, hint van donkere chocolade. Een blend in Bordeauxstijl, Cabernet Sauvignon en Merlot. Elegant zonder scherpe randjes. Lekker voor iedere dag of bij pasta, rood vlees, zoals biefstuk of lam, groot wild, bij de barbecue of harde kazen. Spätburgunder ‘S’ 2013 € 12,50 Een mooi aroma van kersen en frambozen komt je tegemoet. Qua smaak rood fruit, zoals kers en framboos, grondtonen en geroosterde noten. De wijn blijft fris en vol fruit in de mond. De tannines zijn zijdezacht. Alles aan deze wijn is in balans. Een van de mooiste wijnen in deze prijsklasse.  Mooi bij gebakken zalm (zonder saus), rood vlees, wild, gevogelte, kalfsvlees,  tournedos en om zo te drinken. Pinot Noir Herrenbuckel 2012 € 23,50 Deze wijn is een absolute sensatie. Zowel kenners als liefhebbers geven vaak dezelfde reactie; wat een geweldige wijn is dit! Een prachtige Pinot Noir helemaal in Bourgogne stijl gemaakt. Deze wijn geeft ons op dit moment het meeste drinkplezier. Mooi rood fruit, zoals zure kersen, wilde framboos, fijne aroma's van geroosterde noten en zelfs een beetje mokka stroomt uit het glas. Delicate en sappige met veel frisheid en diepte in de mond. Aan het begin presenteert de Herrenbuckel zeer mooie en warme aroma's kersen en pruimen; Zacht en delicaat, zoals niet vaak geproefd wordt. Daarna wordt je getrakteerd op een diepe 'donkere' afdronk, met goed geïntegreerde tannines en succesvol gebruik van hout. Dit is een ware sensatie. Kan bij heel veel gerechten, zoals lam, hert, ree, gevogelte, chateaubriand, diamanthaas en harde kazen. Pinot Noir HE 2012 € 35,-- (uitverkocht) Kan het nog beter na het proeven van de Herrenbuckel? Het antwoord is volmondig ja! Het verschil is dat de 'HE' nog eleganter is en er nog meer verschillende tonen die in de wijn te ontdekken zijn. In de neus onthult zich een waar orkest van complexe aroma's rijpe kersen en donkere bessen tactvol gemarkeerd met een hint van munt, mokka en koffie. In de mond kers en pruim, kruiden; een mooie explosie van rood fruit, afgewisseld met mokka en chocolade. De smaak is absoluut verfijnt, de afdronk duurt lang en is fantastisch. Niet voor niets is deze wijn geklasseerd in de Top 10 van beste rode wijnen van Duitsland. De wijn is zo mooi dat het eigenlijk zonde is om bij te eten. Past bij hele subtiele gerechten van klein wild, veder wild, rosbief, kalfsbiefstuk, escargots en paddenstoelen. Het lekkerste blijft om een glas zo te drinken bij een goed gesprek of een goed boek.
Koch